Material

Material till oss

Vektoriserade bilder

Används till de allra flesta arbeten vi utför. Bilderna är uppbyggda av ”kurvor”, där matematiska formler talar om hur linjerna skall sträcka sig. Detta gör att oavsett om bilden är 10 centimeter stor eller 2 meter, så är den matematiska formeln densamma, så bilden ritas därför upp med samma kvalitet oavsett storlek. Därigenom blir också filstorleken väldigt liten trots att bilden kan vara stor.Exempel på program som hanterar detta är bland andra Adobe Illustrator och Corel Draw m fl. Vi motser helst eps eller ai-filer för PC. Glöm ej konvertera all text till kurvor, samt att ange PMS-nummer på färgerna.Punktuppbyggda bilder

Används när det är bilder, foton eller logotyper som skall fyrfärgstryckas. Detta innebär att datorn ritar upp bilden med hjälp av punkter tätt intill varandra, exvis 300 punkter/tum, och talar om för varje punkt vilken färg den skall ha. Detta gör att om bilden förstoras så måste datorn kompensera antalet punkter, vilket i sin tur gör att punktantalet ökar bildstorleken drastiskt. Bilden ”spricker” dessutom och blir otydlig och ful.

Bilder tagna från internet duger alltså tyvärr inte då de bilderna oftast har en upplösning av 72 dpi. (Det behövs inte mer för att visa bilder snyggt på skärmen, men skriver man ut dem blir de dåliga) Därför är det viktigt att bilden ni skickar oss är högupplöst (minst 300 dpi, punkter/tum) Exempel på program som hanterar detta är bland andra Adobe Photoshop och Corel Photopaint m fl.
Vi motser helst en högupplöst okomprimerad tif-fil.

Vi kan givetvis hjälpa er med konvertering av andra format eller inscanning av pappersoriginal, men då behöver vi tyvärr ta ut den kostnad detta innebär för oss. Detta förlänger ju dessutom leveranstiden. Vi kan även ta andra format än ovan nämnda, men hör då gärna av er först innan ni skickar något, så reder vi ut begreppen! Ingenting är omöjligt!
Vektoriserade filer kan med fördel mailas till oss.
Punktuppbyggda filer ber vi er sända på CD, pga storleken.
(Vi kan tyvärr ej ta emot zip, dat och dylika media)

Profilering XR Logistik – Klicka här, för att lägga till fordon