Om Utskriften

Om oss

Reklam, skyltar och profilkläder…

Allt från bil och lastbilsdekorer, märkning av utryckningsfordon och helfoliering till klädtryck, brodyr och giveaways. Utöver det har vi varit med på en hel del roliga uppdrag, som foliering av flygplan, tvättmaskiner, möbler etc etc… Men så var det inte från början…

Utskriften AB startades av Inger och Bo Olsson i mitten av 80-talet i en liten lokal i Torbjörntorp, strax utanför Falköping. Då var det som en skrivbyrå – därav namnet.Efter ett tag flyttade företaget till stan, i det gula huset på Sidvallsgatan 5. Undan för undan blev det mer och mer reklam. Trenden lutade åt att ”det inte var så fult att ha stripes på bilen” och att ”det inte var så hemskt att ha en stor skylt utanför sin affär”.

I början av 90-talet kom Gunilla J. Carlsson med i bilden, och inte bara ”med i bilden” utan hon tog över företaget helt och hållet. Under det glada 90-talet var det ganska mycket pastellfärger och clipart, skyltar och bilstripes som idag skulle uppfattas som pluttriga.

Vi insåg att ”Kvalité är våran grej”. Vi bestämde oss för att arbeta med 3M självhäftande folie vilket är det bästa som går att få tag i, även idag. Tiden gick, vi växte stadigt, utvecklades, och har varit med i dom viktigaste svängarna. Vi har haft äran att kunna hjälpa många kunder och vänner under alla dessa år. Ganska tidigt insåg vi att miljöfrågan inte var helt oviktig. Då tyckte många att vi var lite ”konstiga” :) men sedan dess har vi en tydlig miljöpolicy och arbetar ständigt med våra leverantörer för att få fram bättre och miljövänligare material. Allt avfall sorteras och vi använder inga lösningsmedel. Vi har ett kretsloppsavtal med Ragnsells som återvinner det vi lämnar efter oss. Vi tar även tillbaka PVC-spill från våra kunder.

Millenniumskiftet började med att reklamtrenden hade fått en helt annan riktning. Lite klarare men inte allt för många färger och mycket metallgrått. Till skillnad från 90-talet så kunde man nästan ha större logo på bilen än vad det fick plats. Då tyckte vi att vi behövde jobba med vårt eget varumärke.

Visa ditt varumärke! – Står det på vårt oranga ® som blev vår symbol och som, av dom flesta förknippas med kvalité, kreativitet och personlig service. Helfoliering av fordon (Carwrapping) hade i å för sig, redan börjat på 90-talet, men det var först på 2000-talet som folk började inse fördelarna med att helfoliera sin fordonspark. Vi kan lätt säga att vi var bland dom första som blev proffs på just detta.

I mitten av 2000-talet, kom Besnik Fazliu med i bilden. Han var inte så duktig på svenska men hade erfarenhet i branschen och en annorlunda bakgrund. Trots det följde han Gunillas spår och blev delägare i företaget.

Vi har deltagit i de största händelserna i reklam branschen, levererat reklammaterial över hela landet, och även utomlands.

Utbildning är en stor del av vårt jobb, och vår enormt tunga erfarenheten som vi bär med oss är ren skatt. Vi är även MCS Certifierade av 3M sedan många år tillbaka.